ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την Τρίτη 22 του Σεπτέμβρη το σχολείο μας ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Χανίων, αναφορικά με την ανάληψη δράσεων γύρω από την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο της 22ης Σεπτεμβρίου. 

  Πέρα από την ενημέρωση των μαθητών γι’ αυτήν την Ημέρα, κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθούν σε αρκετά τμήματα βιωματικές διδασκαλίες. Στόχος αυτών των βιωματικών διδασκαλιών ήταν η πληροφόρηση, η ευαισθητοποίηση των νεαρών εφήβων γύρω από το θέμα της Ημέρας και η βιωματική τους εμπλοκή, μέσα από την αυτενέργεια και τη συνεργασία. Πράγματι, τα παιδιά συνεργάστηκαν περίφημα και δημιούργησαν ή, αν θέλετε, ζωγράφισαν τη δική τους αφίσα, που από μόνη της θα μπορούσε να μας γεννήσει προβληματισμό και ερωτήματα σχετικά με τη συχνά αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου από το σύγχρονο άνθρωπο. 


  Τα έργα των μαθητών, όχι μόνο του δικού μας σχολείου αλλά και όλου του Νομού, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε Έκθεση που θα γίνει στη διάρκεια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μεγάλο Αρσενάλι  των Χανίων (ΚΑΜ) την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015.

Μέμος Γιώργος, συντονιστής της δράσης

   Πολύ ενημερωτικό για τα οφέλη από τη μη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις είναι το ακόλουθο βίντεο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινητικότητας: