ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

''Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία'' είναι το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας για την εκπαίδευση που στην Ελλάδα οργανώνει η  Actionaid Ελλάς.  Ας σημειωθεί ότι στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, που διοργανώνεται κάθε άνοιξη, συμμετέχουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά σε πάνω από 100 χώρες. Στόχος της εκστρατείας είναι η εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά όλου του κόσμου.

   Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ζουν 200.000 παιδιά με αναπηρία, ωστόσο μόλις το 15% φοιτούν σε κάποιο σχολείο. Στόχος της εκστρατείας, που η  Actionaid έχει αναλάβει  ήδη από τα Μάιο του 2014, είναι το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση προτεραιότητα στην εκπαίδευσή τους  με βασικό αίτημα την ένταξή τους σε σχολεία ανοικτά και προσβάσιμα. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το παρακάτω βίντεο:


  Το σχολείο μας συμμετέχει για πέμπτη φορά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, φέτος 16-23 Απριλίου 2016, με ευαισθητοποίηση της Α΄ τάξης. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α2, Α3 και Α4, αφού ενημερώθηκαν για τη δράση της Actionaid, προβληματίστηκαν σχετικά με τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν στο σχολείο παιδιά με αναπηρία και πρότειναν τρόπους/αλλαγές για ένα λειτουργικότερο σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά.

Οι μαθητές του Α2 ενημερώνονται
Οι μαθητές του Α4 στην προσπάθειά τους να γράψουν με το στόμα

Κι οι μαθητές του Α3 φωτογραφίζονται με τις προτάσεις τους
   Ευχή όλων μας τα μέχρι τώρα αόρατα παιδιά  να γίνουν ορατά στον Υπουργό Παιδείας εισπράττοντας το σεβασμό που τους οφείλεται  σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Το σύνθημά εξάλλου της δράσης μας είναι ''Σεβασμός στη διαφορετικότητα για ένα σχολείο ανοικτό σε όλους''.


Τη δράση υλοποίησαν οι φιλόλογοι Λυμπέρη Δήμητρα και Γαλημιτάκη Σμαράγδη