ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017  μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης είχαμε την ευκαιρία  να γνωρίσουμε από κοντά  την κ. Ευθυμίου Μαρία, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά και να ακούσουμε τα σημαντικά πράγματα που είχε να μας πει. Έτσι βρεθήκαμε μαζί με την καθηγήτρια μας κ. Γαλημιτάκη Σμαράγδη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαζί με άλλους μαθητές Γυμνασίων της πόλης μας.
   Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που σε μόλις μία ώρα μπόρεσε να μας δώσει αρκετά αναλυτικά πληροφορίες για την γεωργική επανάσταση, αργότερα την βιομηχανική, και στα νεότερα χρόνια για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Ψυχρό Πόλεμο ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις. Επίσης τόνισε ότι όλα τα προηγούμενα ετοιμάζουν τα επόμενα  και είχε τη δική της άποψη για τις πιθανότερες χώρες που θα έχουν τον παγκόσμιο έλεγχο τα επόμενα χρόνια. Οι χώρες  αυτές είναι  η Κίνα, λόγω της μεγάλης οικονομικής της ανάπτυξης, η Ινδία γιατί έχει συμβάλει στην τεχνολογία με τα προγράμματα  Software,GPS κ.α. Ακόμα  ίσως είναι η Τουρκία αφού είχε ένα παρελθόν με αρκετές επιτυχίες σε κατάκτηση εδαφών, η Βραζιλία με  ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και ο Καναδάς. Ολοκληρώνοντας είπε ότι ο δικός μας αιώνας είναι μια μεταβατική εποχή με βία και πολλούς κινδύνους.
    Θεωρώ ότι όποιος έχει την ευκαιρία να πάει σε μια τέτοια διάλεξη Ιστορίας, να μην την χάσει και να πάει χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί αξίζει να ξέρουμε για τον κόσμο που ζούμε και να διδασκόμαστε από το παρελθόν.

Βαλεντίνα Μπουζουνιεράκη Γ3