ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η σημαντικότερη ημερομηνία της Νεότερης Ελλάδος, απαρχή της εθνικής μας παλιγγενεσίας και ταυτόχρονα ημέρα εορτασμού του εκκλησιαστικού γεγονότος του Ευαγγελισμού τς Θεοτόκου.
     Στο σχολείο μας εφέτος, αποφασίσαμε ο εορτασμός να γίνει στις τάξεις ανά τμήμα μαθητών, ώστε να υπάρχει ευχέρεια για συζήτηση, ζωντανό διάλογο και προβληματισμό. Στόχος ήταν η περισσότερο βιωματική προσέγγιση πάνω σε γεγονότα, περιστατικά, πρόσωπα και καταστάσεις που σφράγισαν την πορεία της Νεότερης Ιστορίας μας. Η χορωδία του σχολείου, στη συνέχεια, έδωσε δυναμικά το παρόν με τα ανάλογα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από όλους.
Στην εορταστική δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η μαθηματικός του σχολείου κ. Γιαλαμά Ευαγγελία, ευσύνοπτο και μεστό νοημάτων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μουρνιών από όλα τα σχολεία της περιοχής και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
      Όσον αφορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με βάση τη νέα διευθέτηση για το 2016-17, παρήλασε μόνο η σημαία με τους παραστάτες, αφού το υπόλοιπο σχολείο συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
        Μπράβο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους, Χρόνια Πολλά και Καλή Πρόοδο.   
                                                                                  Ιωάννα Βουρεξάκη