ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

CLOCK FOR BLOG

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του σχολείου μας την Τρίτη 14  Μαρτίου 2017  επισκέφτηκε το Διαδραστικό Μικρό Μουσείο Κινηματογράφου που βρίσκεται στο ΕΠΑ.Λ Κισάμου και ξεναγήθηκε από το υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ.Βλησίδη Βαγγέλη, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς.
   Ο κ.Βλησίδης με χαρά μας παρουσίασε τα εκθέματα του Μουσείου που ο ίδιος συγκέντρωσε με πολύ μεράκι.Έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορες μηχανές προβολής ταινιών που έχουν αντικατασταθεί στις μέρες μας με ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής εικόνας, να χειριστούμε ζωοτρόπιο και φαινακιτοσκόπιο και να διαπιστώσουμε πώς διαδοχικές εικόνες δίνουν την αίσθηση κίνησης, αλλά και να μάθουμε την  ιστορία του κινηματογράφου. Ακολούθησε ξενάγηση της παρέας μας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Περισσότερα  από την κ.Ξερογιαννάκη που, μετά από αδιαθεσία της κ. Γαλημιτάκη, πρόθυμα δέχτηκε να συνοδεύσει τους μαθητές και την ευχαριστούμε, επίσης, από καρδιάς.

   ''Η guest συμμετοχή μου στην εκδρομή της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Μουσείο Κινηματογράφου στο ΕΠΑ.Λ Κισσάμου και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης ήταν ένα απροσδόκητα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινή ζωή στο σχολείο.
Πρώτη στάση στο ΕΠΑ.Λ. Αμέσως μετά το θερμότατο καλωσόρισμα, ο συνάδελφος Βαγγέλης Βλησίδης μας ανακοίνωσε ότι υπήρχε διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή οπότε συνειδητοποιήσαμε ότι με κάποιο τρόπο είχε έλθει απρόσκλητος μαζί μας και ο Murphy. Η δυσκολία μας όμως αυτή δεν επηρέασε καθόλου την ξενάγηση του συναδέλφου σε μία αίθουσα με δεκάδες εκθέματα που κατέγραφαν την ιστορική εξέλιξη του κινηματογράφου όσον αφορά τη μηχανική της εικόνας αλλά και του ήχου. Μία πλουσιότατη συλλογή αποτέλεσμα προσπάθειας πολλών χρόνων. Η αναλυτική θεωρητική παρουσίαση, η πρακτική εφαρμογή αλλά κυρίως ο ζήλος του συναδέλφου ενθουσίασαν τόσο τα παιδιά όσο κι εμάς. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη σε σκοτεινό θάλαμο φωτογραφίας αποχαιρετήσαμε το συνάδελφο και περπατήσαμε στην παραλία του Καστελίου παίρνοντας μια γρήγορη μυρωδιά καλοκαιριού.
     Στη συνέχεια η παρουσίαση των δράσεων και η ξενάγηση στους χώρους της Ορθόδοξης Ακαδημίας συνοδευόμενη από μια ευωδιά από τα κουλουράκια που ετοίμαζε ο μάγειρας μας επεφύλασσε άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο του νέου κτηρίου της Ακαδημίας από ποικίλες σκηνές της ταινίας «El Greco». Μεσημέρι πια η ανάγκη για πνευματική τροφή είχε μετατραπεί σε σωματική. Τι καλύτερο από junk food και παιχνίδια παντομίμας μέχρι να έρθει το λεωφορείο. Τέλος η «μύησή» μου στο parking του σχολείου στο fan club των Mad Street ολοκλήρωσε μια μέρα εποικοδομητικής ξεγνοιασιάς!''

Ξερογιαννάκη Νατάσα.

Εντυπώσεις από την εκδρομή της κινηματογραφόφιλης ομάδας από την μαθήτρια Στριλάκου Φρόσω εδώ και στιγμές από την εκδρομή μας στο παρακάτω σύντομο βίντεο (ο Murphy ΄΄έπληξε΄΄ και τις φωτογραφίες αλλά όχι τη διάθεσή μας):


Συντονισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης: Βλαμάκη Χαρά